Burkolás

Burkolás - Profin Építkezz KftCégünk, Profin Építkezz Kft. burkolást vállal, egyeztetett határidőn belüli átadással, minőségi munka keretein belül. Ha burkolás: Profin Építkezz Kft.

A burkolás megrendelése nagy odafigyelést igényel. Szerencsés a helyzet, ha mi vagyunk az első csapat, aki felméri Önnek a munkát, legyen szó új lakás vagy családi ház első burkolásáról, vagy akár már meglévő burkolatok cseréjéről. A tulajdonosnak természetesen csak a végeredmény számít, hogy esztétikumnak és célnak megfeleljen minden helyiség burkolata, azonban számtalan olyan esettel találkoztunk már, hogy az első alkalommal lerakott, vagy akár már cserélt burkolat is 1-2 éven belül újabb cserére szorult. Az ok pedig nem más, rosszul lett felmérve a munka és a megbízó elhitte a kivitelezőnek, hogy minden rendben fog menni.

Látszólag a burkolás nem egy bonyolult művelet, a szaki felvisz valamiféle anyagot a felületre, amihez majd hozzá ragad a csempe, aztán szépen halad sorról- sorra és egyszer csak készen van adott helyiség.

Igen ám, csak ha valóban ennyire egyszerű folyamatként vázolják fel Önnek mindezt, ott már gyanakodnia kell, hogy valami nem stimmel és az aggodalom is jogosan jelentkezik majd mint nem kívánatos érzés. A burkolás ugyanis egy rendkívül részletes előre megtervezett folyamat kell hogy legyen, egészen odáig, hogy a megrendelő használatba veszi a területet mellyen a burkolás történt. Meg sem tudom számolni, hányszor tapasztalom azt, amikor kimegyünk felmérni egy adott burkolási munkát , hogy recseg- ropog a parketta, el van törve a csempe, igénytelen a vágat a csempében, rossz a fugázás és még sorolhatnám. Nekünk szakembereknek sokat mondanak azonnal ezek az általános problémák. Azonban nem a problémákat szeretném ecsetelni, hanem inkább útbaigazítást adni ahhoz, hogy amikor burkolást szeretne csináltatni egy adott céggel, mire figyeljen oda a megfelelő szakember kiválasztásánál.

Először is, kettő fajta burkolás létezik. Kültéri és beltéri burkolás, illetve a burkoló munka az anyaghasználat tekintetében két külön típusban válik el. A burkoláshoz használt anyag hideg és meleg anyag lehet, ezek szerint pedig, hideg illetve meleg burkolást különböztetünk meg.

Általában a kültéri burkoláshoz használjuk a hideg anyagokat, bár van néhány kivétel, mint például konyha és fürdőszoba csempéje. A lágyabb meleg burkoló anyagok lehetőséget adnak többféle felhasználásra- bedolgozásra, mint például a faburkolatok, pvc, padlószőnyeg. A burkolás megkezdése előtt a tulajdonosnak érdemes egy tervvel rendelkeznie, mit és hogyan szeretne, hogy amikor kiérkezik a szakember és felméri a munkát, meg tudja mondani, hogy megvalósítható-e egyáltalán az elképzelés és nem mellesleg belefér majd az előre tervezett pénzügyi keretbe vagy sem. Soha nem szabad spórolni azon, hogy a burkoló alaposan felmérje a burkolni kívánt területet, mert lehet hogy adott pillanatban kicsit tudunk vele spórolni ha kihagyjuk a precíz felmérést, de általában sajnos pár éven belül ez a fontos kihagyott rész megbosszulja magát és kezdődhet minden előröl.

Fontos, hogy a burkolandó felület állapotáról készüljön felmérés, alkalmas állapotban van a burkoláshoz vagy sem. Ezután állapítható meg, hogy pontosan milyen segédanyagokra lesz szükségünk és mekkora mennyiségben.

Vízszigetelés ellenőrzése szintén elmaradhatatlan elem, amennyiben azt a helyiség és a burkolni kívánt terület megkívánja. Nagy kopásállósággal rendelkező burkolóanyag szükségessége kültéri burkolásnál csakúgy fontos, mint a műanyag élvédők hanyagolása járólapokon. Nem elég a megfelelő burkoló anyag kiválasztása, hozzá szintén jó minőségű ragasztóra is szükség lesz, ha tartós eredményre vágyunk. Az igazán jó vízzáró burkolat elengedhetetlen feltétel bizonyos esetekben, gondoljunk csak egy családi ház teraszára, ennek elérésben nélkülözhetetlen a jó minőségű fuga felhasználása. Mint látják, érintettünk jó néhány témát a burkoláson belül, azonban van egy rossz hírem, számosat még nem. Egy szó sem esett még, arról, hogyan kell csempét fúrni, úgy hogy ne tegyünk kárt az értékekben. Csempe cseréjénél a költséghalmozás helyett, hogyan tudunk a régi csempére úgy csempézni, hogy az miden elvárásnak megfeleljen. Élvédő helyett, mit érdemes használni az esztétikum érdekében. Szilikonozás, helyes fugázás módszere, aljzat kiegyenlítés, szintkülönbségek áthidalása és sorolhatnám még menyi mindent fogunk Önnel megbeszélni, mielőtt belevágunk a munkába. Egyértelmű tehát, hogy kell egy burkolati terv, egy ilyen tervet pedig csak profikkal érdemes csináltatni.

A Profin Építkezz Kft. több mint 20 éves tapasztalattal generálkivitelező cégként, 33 minőségi alvállalkozójával várja kérdéseit. Keressen minket, hogy profik burkolhassák azt, amit csak profinak szabad burkolni!

Kapcsolat felvétel

4 + 3 =

Kerek HázÉpítő Építőipari Kft.

1141 Budapest, Szugló u. 82..

E-mail: mesterepitok@gmail.com
Tel:      +36 30 515 62 06